«Делівері» поділилася досвідом у рамках 19-ої Міжнародної спеціалізованої виставки «ТрансУкраїна 2016»

Логістична компанія «Делівері» взяла участь у конференції «Транспортні практики. Ринок транспортних послуг, тенденції, перспективи», що проводиться у рамках 19-ої Міжнародної спеціалізованої виставки« ТрансУкраїна 2016 ».

Катерина Гришина, комерційний директор «Делівері», розповіла про унікальний для українського ринку логістики сервісі - Центрі обслуговування клієнтів.

«Активний розвиток компанії дав початок ідеї створення спеціалізованого комунікаційного майданчика для ТОП-менеджменту «Делівері», наших клієнтів та партнерів, а також експертів ринку, - прокоментувала Катерина Гришина. - Сьогодні споживач віддає перевагу відкритим компаніям, які не бояться розповідати про свої внутрішні процеси і прислухатися до думки своїх клієнтів. «Делівері» стала першим оператором доставки в Україні, який застосував ефективний світовий досвід спілкування зі споживачем через центри обслуговування».

Нагадаємо, Центр обслуговування клієнтів «Делівері» був відкритий у листопаді 2015 року. Щомісяця в Центрі обслуговування проводяться безкоштовні бізнес-конференції, форуми і професійні майстер-класи, з детальною інформацією про які можна ознайомитися на окремій сторінці сайту.