«Делівері» зміцнює свої позиції в сегменті В2В-перевезень: підсумки 1-ого півріччя 2018 р.

За підсумками роботи за перше півріччя 2018 року «Делівері» (керуюча компанія в групі компаній Delivery Group) перевезла понад 130 645 тон вантажу, збільшивши обсяг вантажоперевезень на 12,5%, порівняно з аналогічним періодом 2017 року. Частка адресного обслуговування зросла на 8%, склавши, відповідно, 25% від загальної кількості перевезень. Це означає, що кожна четверта квитанція в січні - червні поточного року доставлялася клієнту на адресу, а не на відділення.

Значно укрупнилися й самі відправки: середня вага вантажу за однією квитанцією склала 143 кг, середня вага одного відправлення - 248 кг.

У компанії продовжує зростати загальний вантажний сегмент: кількість збірного вантажу (відправлення понад 30 кг) і палет в першому півріччі 2018 року склала 96,5%. Частка посилок в «Делівері» зменшилася, що відповідає стратегії позиціонування компанії з обслуговування цільового ринку - малого та середнього бізнесу. Так, середня кількість посилок за день в січні-червні, знизилася на 20%, середня кількість вантажів понад 30 кг і палет - збільшилася на 13% і 46% відповідно щодня.

Варто відзначити, що компанія досить активно розвиває представницьку мережу. Тільки за 6 місяців 2018 року було відкрито 22 нових вантажних відділення, обладнаних необхідною для В2В сегмента вантажно-розвантажувальною технікою. Усього для «Делівері» працює 314 складів по Україні. Саме широка представленість в регіонах, близькість до магістральних виїздів і лояльна цінова політика сприяє затребуваності послуг «Делівері» у бізнес-сегменті і планомірному підвищенню вантажообігу компанії.

Реальне страхування, що реалізовується через партнерство з СК «Кворум», дозволило збільшити частку застрахованого в «Делівері» вантажу до 70%, сума застрахованого вантажу зросла на 33%. При цьому, за найскромнішими підрахунками, потенціал повного страхування вантажу, який перевозить компанія, оцінюється в більш ніж 4,6 млрд.грн.

«Зростання ділової активності по всій країні, розвиток торговельних відносин в Україні та поза нею, вихід локального бізнесу на міжнародні ринки - все це вимагає сьогодні від логістичного оператора ефективних і швидких рішень. Стратегічно ми робимо акцент на перевезенні збірних вантажів і палет, відводячи перевезенню посилок другорядну роль. Кожен склад, який відкриває компанія, обладнаний необхідною вантажно-розвантажувальною технікою і готовий прийняти будь-який тип вантажу, незалежно від ваги і об'єму. Збільшення потужностей на вантажних складах, розвиток представницької мережі, введення реального страхування і перегляд магістральних маршрутів - дозволяє нам ще більш повно виконувати свої зобов'язання перед цільовою аудиторією компанії - В2В сегментом. Ринок перевезень вже кілька років перебуває в активній стадії сегментування, тому для компанії важливо розуміти, хто її дійсний клієнт», - коментує генеральний директор «Делівері» Олена Лакатош.