«Делівері» провела п’яту зустріч бізнес-спільноти в Центрі обслуговування клієнтів

25 березня в Центрі обслуговування клієнтів «Делівері» відбувся п’ятий бізнес-сніданок, присвячений темі «Аутсорсинг міжнародних перевезень під ключ для українських компаній і виробників».

Учасниками заходу стали більше 25 клієнтів та партнерів «Делівері», серед яких – віце-президент Харбінського Міжнародного сервіс-центру трансферу технологій Сунь Мін,  голова правління Асоціації сприяння інноваційному розвитку «Технології майбутнього» Юрій Легенько та запрошені гості з Італії. Учасники бізнес-сніданку обговорили тенденції та тренди міжнародної логістики в умовах розвитку сучасної ринкової економіки.

Спеціалісти «Делівері» поділилися своїм професійним поглядом на перспективи міжнародної доставки вантажів різними видами транспорту, експрес-доставки вантажів українськими та іноземними перевізниками. У рамках доповіді були презентовані прямі міжнародні маршрути експрес-доставок «Делівері» та транзитні шляхи перевезення вантажів до Казахстану через Грузію та Азербайджан.

На обговорення учасникам бізнес-сніданку були винесені також теми оптимізації логістичних витрат та спрощення схем доставок Україною.  Комерційний директор «Делівері» Катерина Гришина презентувала тарифні плани та палетні перевезення, як ключові інструменти планування логістики та скорочення витрат клієнтів. Досягненнями компанії в царині адресного забирання та доставки вантажів поділився керівник напрямку внутрішньоміської логістики по роботі з VIP клієнтами Антон Бондарчук. У ході зустрічі дійсні клієнти «Делівері» обмінялися своїми враженнями щодо ефективних впроваджень «Делівері», як то формування реєстрів на забирання та доставку вантажу.

Не менш актуальна тема індивідуальних перевезень вантажу повними фурами була детально представлена Оленою Чупирою, керівником проектів із розвитку «DelTruck» (входить до групи компаній «Delivery»).

Після закінчення офіційної частини гості заходу у вільній обстановці поспілкувалися з ТОП-менеджерами і керівниками відділів компанії, обговорили актуальні питання за специфікою перевезень вантажів, а також внесли свої пропозиції щодо співпраці.

З питань відвідування заходів, що проводяться в Центрі обслуговування клієнтів, Ви можете звертатися за телефоном (067) 553-75-51, або на електронну пошту presscenter@delivery-auto.com.ua